dinsdag 22 januari 2013

Hoe geraken we in Schotand?

Alle wegen leiden naar Edinburgh. Maar welke nemen we? Wordt het het vliegtuig? Gemakkelijk, verrassend goedkoop en snel... Maar eens in Edinburgh zijn we dan volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. Met een sightseeingtripje in gedachten lijkt dat niet ideaal. En uiteindelijk even duur als de andere opties.
Die andere opties: de bus - via Hull of via Calais. Met de bus naar Rotterdam of Zeebrugge, en dan de nachtboot op naar Hull, dat klinkt goed! We zouden niet zo gek lang in de bus zitten. Maar des te langer op de boot, natuurlijk. En die boot is enorm duur. Bovendien zouden we pas woensdagavond kunnen vertrekken om donderdagmiddag in Edinburgh aan te komen.
Via Calais, dan? Da's uiteraard een langere busrit. Een tussenstop 'ergens' in Engeland is noodzakelijk. Maar zelfs dan blijkt dit stukken goedkoper dan de nachtboot naar Hull. En 'ergens' in Engeland: dat kan misschien wel Nottingham worden - waar Robin Hood zich afspeelt. Toevallig het stuk dat EJA dit jaar op zal voeren...
Na veel wikken en wegen - en heel wat cijferwerk - wordt de knoop doorgehakt: Verhoeven zal ons via Calais naar Edinburgh brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten