dinsdag 9 april 2013

Opvoeringslocaties... gevonden!

Na heel wat heen-en-weergemail en -gebel bieden toch een aantal 'venue managers' een plaatsje voor Pinokkelijn en EJA, ondanks het beperkte aantal voorstellingen. Na veel vijven en zessen (en tal van andere cijfers) werd de knoop doorgehakt: zowel Pinokkelijn als EJA gaat in zee meet 'C Venues', een tamelijk groot bedrijf dat verschillende zalen runt tijdens de Fringe.

Pinokkelijn speelt in de 'C Nova Micro Studios': een intiem zaaltje, volledig ingericht als 'blackbox'. Er is plaats voor 40 toeschouwers. 'C Nova' is gevestigd in de Indiana Buildings op de hoek van Victoria Street en George IV Bridge - een zijstraat van de beroemde 'Royal Mile' (plan). Pal in het centrum dus. 'C Nova' huisvest trouwens meerdere zalen. De 'Micro Studios' waar Pinokkelijn zal spelen zijn nieuw. Daar zijn dus helaas nog geen foto's van beschikbaar.

Voor EJA werd de 'C Aquila Temple Theatre' aangeboden: een karaktervol gebouw op Johnston Terrace, recht naast het kasteel van Edinburgh, vlakbij 'C Nova', en dus ook zeer centraal gelegen.(plan).
 
 
 
Zo ziet de zaal er uit bij daglicht:
 


In het 'Temple Theatre' zijn 90 zitjes. Dat is meer dan de 50 waar EJA op mikte, maar zalen met een groot podium én een beperkt aantal zitplaatsen bestaan gewoonweg niet. Met een podium van 7,30m x 4,40m biedt deze zaal het beste compromis. EJA zal wel wat extra flyeren en promotie voeren op de Royal Mile om 'Robin Hood' aan te prijzen aan het publiek. Die 90 stoeltjes moeten worden gevuld... Gelukkig helpt C Venues ook aardig bij de publiciteit: naast de standaard opname in het officiële Fringe programmaboek, komen alle shows die in 'C Venues' worden opgevoerd in een extra brochure, een boekje met een oplage van maar liefst 25.000 stuks.
De contracten zijn getekend, alles doorgegeven... Alle informatie gaat nu in proefdruk. Dat kijken we dan nog eens grondig na, en dan worden beide shows officieel opgenomen in het Fringe programma!
Wordt dus vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten